Jahňacie stehno na rozmaríne

Potrebujeme:

1 kg jahňacieho stehna, 3 celé hlavičky cesnaku, olej, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, paradajkový pretlak, nahrubo mleté korenie, francúzsku horčicu, lyžičku cukru, lyžičku tymianu, väčšie množstvo čerstvého rozmarínu

Ako na to:

Nakrájajte cesnak a s pomocou noža ho pozastrkujte do mäsa, osoľte a dajte do pekáča.
Zmiešajte olej, citrónovú kôru a šťavu, paradajkový pretlak, horčicu a cukor. Polovicou tejto zmesi potrite mäso a dajte do vopred vyhriatej rúry. Po 10 minútach mäso opäť potrite a posypte ho tymianom.
Zmiernite plameň a mäso pečte asi hodinu, priebežne ho polievajte vzniknutou šťavou. Nakoniec ho posypte posekaným rozmarínom a dopečte ešte 15 min. Ako príloha sa hodia zemiaky a dusená zelenina.

10.04.2009

Podobné recepty