Ryžový kurací šalát
4 ks kuracích chrbtov, 250 g ryže, 1 konzervu sterilizovanej sladkej kukurice, 1 sterilizovanú uhorku, 200 ml majonézy, 1 lyžicu citrónovej šťavy, soľ, korenie, 1 paradajku na ozdobenie
Ako na to:Umyté kuracie chrbty zalejte v hrnci studenou vodou, osoľte a uvarte domäkka. Potom ich vyberte z hrnca, nechajte vychladnúť a uvarené mäso oberte od kosti.
Ryžu uvarte, nechajte vychladnúť a v mise ju zmiešajte s nakrájaným kuracím mäsom, pridajte scedenú kukuricu, nadrobno nakrájanú uhorku, citrónovú šťavu a podľa chuti osoľte a okoreňte.
Nakoniec pridajte majonézu, premiešajte a šalát postavte do chladničky vychladnúť. Podávajte s bielym pečivom, ozdobený paradajkou nakrájanou na plátky.