Recept na rezancové cesto
¼ kg pšeničnej múky, ¼ kg pšeničnej krupice, 4 vajcia, 2 ČL soli, asi 4 PL vody
Ako na to:Múku preosejte do misy, zmiešajte z krupicou, pridajte vajcia, soľ a vodu a hnetacou metličkou mixéra vymiešajte hladké cesto. (ak sa lepí, pridajte trochu múky). Cesto zľahka pomúčte, zabaľte do kuchynskej fólie a asi na 30 min. odložte na chladné miesto.
Potom cesto rozdeľte na 6 častí a každú osobitne natenko vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske a položte na utierku, aby trochu oschlo (asi 20 min., nesmie sa lepiť ani lámať). Nakoniec ho pokrájajte na rezance podľa potreby.
V hrnci nechajte zovrieť vodu, osoľte ju, pridajte cestoviny a varte ich na miernom plameni podľa návodu. Hotové cestoviny zlejte do sita a opláchnite horúcou vodou a nechajte odkvapkať.