Plnený kaleráb

Potrebujeme:

1 väčší kaleráb, 1 PL rastlinného tuku, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 PL mrazeného hrášku, 100 g strúhanej mrkvy, 2 stredne veľké šampiňóny, oregano, mletú červenú papriku, morskú soľ, petržlenovú vňať

Ako na to:

Kaleráb očistíme, umyjeme, prekrojíme na polovicu a dužinu vydlabeme. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky, opražíme na rozohriatom rastlinnom tuku, pridáme očistené nadrobno pokrájané šampiňóny, mrkvu, vydlabaný kaleráb a na záver hrášok. Podlejeme malým množstvom vriacej vody, pridáme soľ, oregano a mletú červenú papriku. Povaríme do polomäkka a prebytočný vývar zlejeme.
Zeleninovou zmesou naplníme vydlabané kaleráby, ktoré vložíme na pekáč a podlejeme zeleninovým vývarom. Pečieme v rozohriatej rúre 30-40 min. Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou.

31.05.2009

Podobné recepty