Salámové rožky

Potrebujeme:

400 g tvarohu, 500 g hl.múky, 200 g salámy, 200 g tvrdého syra, 6 PL oleja, 2 vajcia, prášok do pečiva, 5 PL kečupu, mleté čierne korenie, majorán, soľ, rascu, sezam alebo mak na posypanie, múku na posypanie dosky, žĺtok na potretie

Ako na to:

Z tvarohu, vajec, oleja, múky, prášku do pečiva a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odležať.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a nakrájame na väčšie štvorce. Každý kúsok potrieme kečupom zmiešaným s čiernym korením a majoránom, pridáme koliesko salámy a kúsok syra, zvinieme a sformujeme do tvaru rožkov.
Pripravené naplnené rožky ukladáme na papierom vyložený plech, potrieme žĺtkom, posypeme rascou, sezamom alebo makom. Pečieme asi 25 minút.

21.06.2009

Podobné recepty