Šunka v aspiku
200 g šunky, 1 natvrdo uvarené vajce, 50 g sterilizovanej mrkvy, 50 g sterilizovaného hrášku
Aspik: 1/2 kocky masoxu, 50 g práškovej želatíny, šťavu z polovice citróna, 1 menší bobkový list, korenie, soľ
Na dno formičiek nalejeme tenkú vrstvu aspiku a necháme stuhnúť.
Na aspik položíme plátky šunky a uvareného vajca. Pridáme hrášok a sterilizovanú mrkvu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky. Zalejeme aspikom a necháme stuhnúť, ale nie zmrznúť.
Aspik: Do vody dáme masox, celé a nové korenie, citrónovú šťavu, soľ a uvaríme.
V troche vody roztopíme práškovú želatínu a vlejeme ju do pripraveného vývaru, ale až keď sa prestane variť. Za stáleho miešania zohrievame, až kým sa želatína neroztopí (nesmie vrieť).