Marhuľový kompót s marhuľovicou

Potrebujeme:

Na cca 4 poháre po 250 ml
800 g vykôstkovaných marhúľ, trochu sódy bikarbóny, trochu Pomôcky na konzervovanie, 625 ml vody, 2 ČL kyseliny citrónovej, 140 g cukru, 8 PL marhuľovice

Ako na to:

Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny a Pomôcky na konzervovanie.
Vodu varíme s kyselinou citrónovou a cukrom tak dlho, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
Cukrový roztok nalejeme na marhule, do každého pohára pridáme 2 PL marhuľovice a poháre uzavrieme. Pohármi trocha potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie,ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie): elektrická rúra-95 C, plynová rúra-stupeň 1. Dĺžka zavárania je 60 minút.

22.06.2009

Podobné recepty