Hamburger

Potrebujeme:

500 g prerasteného mletého hovädzieho mäsa, 100 ml oleja, 1 cibuľu, 1 lyžicu worchesterovej omáčky, okrúhle krajce bieleho chleba (sendviča), kečup, olivy (naloženú zeleninu), mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Pomleté mäso zmiešame s nasekanou cibuľou, worchesterovou omáčkou, trochou soli, mletým čiernym korením a olejom. Zo zmesi sformujeme okrúhle karbonátky hrubé asi 1 cm. Potrieme ich olejom a vyprážame na panvici alebo grile.
Aby zostali šťavnaté, vyprážame ich najprv z jednej strany rýchlo, potom ich otočíme a vyprážanie dokončíme bez zbytočného obracania.
Takisto opečieme aj krajce bieleho chleba, ale len z jednej strany.
Na každý krajec položíme hamburger a ozdobíme kolieskami cibule, kečupu, olivami a podobne.

05.07.2009

Podobné recepty