Kuracie prsia na perinke
500 g kuracích pŕs, 3-4 PL sójovej omáčky, 3-4 veľké cibule, 30 g strúhaného eidamu, trochu kuracieho vývaru (môže byť aj kocka masoxu)
Ako na to:Kuracie prsia si narežeme na plátky, polejeme sójovou omáčkou (netreba šetriť, čím viac tým lepšie chutí). Necháme to trochu odpočinúť a zatiaľ si vymažeme plech alebo zapekaciu misku. Na dno pekáča dáme nastrúhaný syr, na to položíme mäso, potom cibuľu na kolieska a zalejeme vývarom.
Prikryjeme alobalom a dusíme 20 minút na 180 st. Na koniec dáme alobal dole a ešte 5 až 10 minút dopekáme odokryté, aby chytilo peknú farbu.
Hodia sa k tomu nové zemiačiky opečené na masle.