Plnená paprika
½ kg bravčového mäsa z pliecka, 1 vajce, 200 g paradajok, stredne veľké papriky, 100 g ryže, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Uvarte paradajky. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obarte vriacou vodou, prikryte pokrievkou a nechajte stáť. Medzitým napoly uduste ryžu a nechajte ju vychladnúť. Pomeľte mäso, pridajte ryžu, vajce, korenie a soľ. Premiešajte a naplňte papriky. Vo väčšom hrnci urobte zápražku, zalejte paradajkami pretretými cez sito, posoľte, pridajte trocha cukru a vložte naplnené papriky. Pomaly varte, papriky môžete aj preložiť, aby neprihoreli.
TIP: Ak by nám ostalo mleté mäso aj s ryžou, môžete urobiť stredne veľké guľky a pridajte ich k paprike (pridajte ich len niekoľko minút pred odstavením, aby sa neprevarili a nerozpadli).