Babičkin guláš
200 g mletého mäsa, 1 vajce, cibuľu, menší pórik, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, č.korenie, majorán, rascu, olej (asi 0,5 dcl), gulášové korenie, soľ, 2 PL sój.omáčky, červ.mletú papriku, 700 g zemiakov, strúhanku do mäs.zmesi a zemiak na zahustenie
Ako na to:Očistené, pokrájané zemiaky dáme do polky oleja, zaprášime hl.múkou, pridáme červ.papriku, guláš.korenie, soľ a pór. Zalejeme 1,5 l vody a varíme 15 minút.
Na panvici speníme cibuľu, na druhej pol.oleja, pridáme do mletého mäsa, ďalej vajce, soľ, cesnak, koreniny a zahustíme strúhankou.
Vytvarujeme guľky, ktoré púšťame do gulášu a varíme 20 min. Zavaríme strúhaný zemiak na zahustenie, a ak treba, dochutíme vegetou a petrž. vňaťou.