Ukrajinský boršč
1 kg bravčového mäsa môže byť aj s kosťou, 2 väčšie mrkvy, 2 hrste fazule cez noc namočené, 1 cibuľu, 1 strednú cviklu, 4 zemiaky, 1 strednú kapustu, kečup, korenie, soľ
Ako na to:Cibuľu nasekanú na jemno opražíme na oleji a jemno posypeme červenou paprikou. Pridáme mäso pokrájané na kocky, okoreníme čier.korením, vegetou a soľou.
Po chvíľke dusenia pridáme mrkvu nakrájanú na jemné pásiky, fazuľu, ktorá bola celú noc namočená, cviklu tiež nakrájanú na jemné pásiky a podlejeme vodou, aby bolo všetko ponorené.
Keď je mäso napoly hotové pridáme zemiaky nakrájané na kocky. Prilejeme asi 250 ml kečupu a kapustu nasekanú na prúžky. Ochutíme troškou mletej rasce, osolíme, okoreníme. Kto chce pálivé môže pridať feferónku alebo chili papričku.
Podávame s lyžičkou smotany na vrchu polievky.