Bábovka mramorová

Potrebujeme:

4 vajcia, 20 dkg mletého cukru, 20 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl horúcej vody, 1 dcl oleja, kakao, tuk a múku na vymastenie formy
cukor na posypanie alebo citrónovú polevu

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva, nakoniec zľahka sneh z bielkov. Polovicu cesta nalejem do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a kakaové cesto zapracujeme lyžicou do bieleho cesta - mramorovanie.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút na 180°C. Upečenú bábovku posypeme mletým cukrom, alebo dáme citrónovú polevu.

27.08.2009 | autor:

Podobné recepty