Starodávne roštenky

Potrebujeme:

6 hovädzích rošteniek, 10 dkg masti, 6 dkg cibule, 3 dkg slaniny, 4 dkg hladkej múky, ½ l sladkej smotany, šťava z 1 citróna, ½ ČL mletej červenej papriky, 1 kapia nakrájaná na menšie kocky, trocha vývaru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Roštenky naklepte, na okrajoch narežte, osoľte a na rozpálenej masti z oboch strán opečte. Preložte na misu a priryte aby nevychladli. Na výpeku z rošteniek opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, slaninu, kapiu, podlejte vývarom, vložte roštenky a pod pokrievkou duste domäkka. Hotové vyberte, zvyšnú šťavu zaprášte hladkou múkou, povarte a preceďte. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou, môžete pridať aj trochu vegety alebo worčesterovej omáčky. Takto upravenou omáčku prelejte na roštenky. Ako prílohu podávajte ryžu alebo zemiaky.

02.11.2006

Podobné recepty