Pufova hrianka
2 vajcia, 1/2 šálky mlieka, 4 krajce chleba, 50 g masla, med
veľkú misu na miešanie, metličku na šlahanie vajec, veľkú panvicu, obracačku
Vajcia rozbite do misy, pridajte mlieko a všetko rozšľahajte metličkou. Chlieb ponamáčajte do rozšlahaných vajec, každý krajček osobitne. Nechajte vsiaknuť všetku tekutinu.
Maslo dajte na panvicu a nechajte roztopiť. Panvicu trochu nahnite, aby ste sa presvečili, že je celé dno pokryté maslom. Namočený chlieb poklaďte na panvicu. Chlebík opekajte dovtedy, kým nezozlátne.
Potom krajce obracačkou opatrne obráťte a opekajte, pokiaľ nebudú zlatisté aj z druhej strany.
Vyberte chlebíky z panvice, uložte ich na tanier a polejte troškou medu.