Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Potrebujeme:

600 g kalerábu, 30 g masla, 10 g hladkej múky, 100 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, šťava z 1 citróna, 150 g uvareného údeného alebo pečeného mäsa (prípadne iné mäso), 100 g cibule, 100 g šampiňónov, 8 g strúhanky, 20 g tvrdého syra, petržlenovú vňať, voda, soľ

Ako na to:

Kaleráby očistite a zrežte z nich vŕšky (tie si ale odložte). Vnútro vyberte, osoľte, podlejte vodou a prikryté uduste do mäkka (asi 10 min.). Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, povarte so smotanou a s dužinou z kalerábov, okoreňte, okyslite a pridajte pomleté mäso. Cibuľu a šampiňóny posekajte a popražte na zvyšku masla, pridajte strúhanku, všetko spolu aj s mäsom premiešajte.
Kaleráby naplňte, vložte do vymasteného kastróla alebo nádoby z ohňovzdorného skla, posypte postrúhaným syrom, pokvapkajte maslom, priložte vŕšky a zapečte v rúre. Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.
Podávajte s ryžou alebo so zemiakmi.

06.08.2006

Podobné recepty