Špagety s cesnakovým olejom
400 g špagiet, 8 strúčikov cesnaku, 2 červené papriky, 4-5 PL olivového oleja, ½ zväzku petržlenu, soľ a mleté čierne korenie
Ako na to:Špagety uvaríme v osolenej vode. Cesnak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semená a nakrájame na malé kocky.
Na panvici rozpálime olej, pridáme cesnak, papriky zľahka opečieme a panvicu presunieme z horáka. Lístky umytého petržlenu zľahka nasekáme.
Panvicu dáme znova na horák, pridáme 3-4 PL vody, v ktorej sme varili cestoviny a zamiešame. Uvarené cestoviny necháme v sitku odkvapkať a dáme na panvicu. Okoreníme a osolíme.
Špagety posypeme petržlenom, dobre premiešame a podávame.