Krkovička na indický spôsob

Potrebujeme:

6 porcií
1 kg bravčovej krkovičky, 2 cibule, 1 lyžicu kryšt.cukru, 400 ml smotany na varenie, kukuričný škrob alebo hladkú múku, mleté čierne korenie, nové korenie, soľ, 100 ml oleja
Marináda: 100 ml oleja, ½ lyžičky kurkumy, ½ lyžičky koreninovej zmesi India, ½ lyžičky karí korenia, ½ lyžičky zázvoru, ½ lyžičky strúhaného muškátového orieška, čili korenie

Ako na to:

Mäso pokrájame na menšie plátky, okraje narežeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Marináda: Koreniny na marinádu zmiešame s olejom. Vložíme do nej mäso a necháme odležať 3 až 4 hodiny (najlepšie cez noc).
Marinované mäso prudko opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a pár zrniek nového korenia. Počas dusenia pridáme lyžicu cukru a soľ.
Keď je mäso udusené, pridáme smotanu a krátko povaríme. Ak je omáčka riedka, zahustíme ju kukuričným škrobom alebo hladkou múkou. Podávame s pečeným zemiakmi v kombinácii s ryžou.

03.12.2009

Podobné recepty