Gaštany s cestovinami

Potrebujeme:

Pre 2 osoby
400 g cestovín, 1 lyžičku oleja a soľ
Na omáčku: 100 g upečených a olúpaných gaštanov, 0,5 dcl bieleho vína, 1 cibuľku s vňaťou, 1 lyžicu olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 feferónku a soľ

Ako na to:

Cestoviny dáme variť do hrnca s dostatočným množstvo osolenej vody s lyžicou oleja.
Medzitým pripravíme omáčku: Na panvici rozpustíme maslo a olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, časť nakrájanej cibuľky a gaštany nakrájané na plátky. Všetko rýchlo opečieme, zalejeme vínom, krátko povaríme a prípadne osolíme.
Uvarené cestoviny scedíme a ihneď premiešame s pripravenou omáčku. Rozdelíme ich na taniere a každú porciu posypeme zvyšnou nasekanou cibuľkou a feferónkou.

02.12.2009

Podobné recepty