Paprika plnená špenátom
4 väčšie papriky, 1 kg čerstvého špenátu, 25 dkg bryndze, 3 strúčiky cesnaku, 10 ČL olivového oleja, 10 ČL zeleninového vývaru, biele korenie, muškátový oriešok
Ako na to:Špenátové listy očistíme, opláchneme, prelejeme horúcou vodou, necháme odtiecť prebytočnú vodu a pokrájame nadrobno.
Bryndzu zmiešame s prelisovaným cesnakom a špenátom, ochutíme korením a strúhaným muškátovým orieškom. Papriky opláchneme, na jednej strane pozdĺžne rozkrojíme a odstránime jadrovníky.
Naplníme bryndzovo-špenátovou plnkou.
Potom na dno ohňovzdornej misy nalejeme olivový olej, poukladáme plnené papriky a polejeme ich vývarom. Pečieme asi 45 min pri 190 C a podlievame šťavou, ktorá vznikne pri pečení. Podávame s bagetou alebo ryžou.