Banánové bravčové mäso
½ kg bravčového pleca, 2 PL hladkej múky, olej, 1cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL mletej papriky, ½ ČL drvenej rasce, vývar (voda), 1-2 zrelé banány, ½ ČL cukru, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso nakrájajte na hranolky, osoľte, okoreňte, posypte múkou a na rozpálenom tuku opražte. Preložte do pekáča, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak, mletú papriku a rascu, podlejte vývarom a duste domäkka. Mäkké, dočervena upečené mäso vyberte, vypečenú šťavu zlejte a dajte na teple miesto.
Banány nakrájajte na kolieska, posypte cukrom a vhoďte na rozpálený olej, opekajte, až cukor skaramelizuje. Banány vmiešajte k masu a zalejte výpekom. Príloha podľa chuti napr. zemiaková kaša.