Makaróny s kebabom
350 g makarónov, 40 g masla, 25 g hladkej múky, 100 g eidamu, 8 plátkov slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 pór, 2 paradajky nakrájané na štvrťky, 4 špajdle, 25 g nastrúhaného parmezánu, petržlenovú vňať
Ako na to:Makaróny uvaríme podľa návodu na obale. V panvici zohrejeme maslo, pridáme múku a varíme minútku. Pomaly prilejeme mlieko a miešame na nízkej teplote, pokiaľ nám to nezačne hustnúť.
Nastrúhame eidam a pridáme k mlieku. Slaninku si nakrájame na veľkosť, akú potrebujeme na obalenie pórov a paradajok. Pór a paradajky obalíme v slaninke. Dáme 4 kúsky na každú špajdľu a ugrilujeme, pokiaľ slaninka nie je uvarená.
Mliekovo-syrovú omáčku nalejeme na zliate makaróny, premiešame. Osolíme a okoreníme. Dáme do pekáča.