Šalát Capricciosa z tuniaka
250 g tuniaka, 1 pohár solených sardelový rezov, 2 vajcia, 100 g čiernych olív, 1 hlávku červenej čakanky, 1 hlávkový šalát, 2 paradajky, 8 naložených chilli papričiek, 2 cibule
Dressing: worchesterovú omáčku, 1 šálku olivového oleja, ½ šálky octu, šťavu z 2 citrónov, cukor, mleté čierne korenei, ½ Čl soli
Hlávkový šalát a čakanku očistite, umyte a potrhajte na menšie kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na kolieska. Sardelové rezy umyte pod tečúcou vodou a osušte.
Tuniaka rozoberte na menšie kúsky. Uvarené vajcia olúpte a nakrájajte na osminky. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a takisto nakrájajte na osminky. Všetky prísady na šalát dajte do misy a opatrne premiešajte.
Chilli papričky nechajte odkvapkať a rozložte navrch. Na dressing zmiešajte olej, ocot a citrónovú šťavu. Osoľte a ochuťte worchestrovou omáčkou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridajte do šalátu a nechajte postáť 10 min.