Marlenka
Medové pláty: 130 g Hery, 3 PL medu, 250 g práškového cukru, 1 PL sódy bikarbóny, 1 ČL octu, 2 vajcia, 700 g hladkej múky
Krém: 1 a 1/5 konzervy Salka (sladené kondenz. mlieko - nevarí sa), 3 malé maslá (125 g), 130 g Karameliek (cukríky), 2-3 PL šľahačkovej smotany, posekané vlašské orechy na posypanie
Heru, med, cukor dáme do hrnca, pomaly zahrievame a súčasne šľaháme. Po chvíli pridáme sódu zmiešanú s octom. Ďalej šľaháme, kým sa suroviny nerozpustia. Pridáme 2 vajcia a šľaháme dokiaľ hmota nezhnedne a nevytvorí sa pena. Potom ju necháme trochu vychladnúť a pridáme hladkú múku.
Vypracujeme vláčne a trochu lepkavé cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Z cesta následne vyvaľkáme 7-8 tenkých plátov (obdĺžnikov) a dáme piecť do rúry cca 170 °C.
Krém: V hrnci na miernom ohni necháme rozpustiť karamelky s 2-3 PL smotany. Krátko predtým ako budú karamelky rozpustené pridáme do vzniknutého karamelu 1/5 konzervy Salka a ďalej necháme karamelky rozpúšťať. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
Medzitým vymiešame 1 konzervu Salka s maslom na hustejší krém. Do vzniknutého krému primiešame karamelovú hmotu.
Pláty naplníme pláty krémom a vrchný plát potretý krémom posypeme na hrubo nasekanými orechmi.