Šošovica na indický spôsob

Potrebujeme:

balíček šošovice, soľ, mletú rasu, olej, cibuľu, cesnak, 3-4 KL kari, kyslú smotanu, vodu

Ako na to:

Deň dopredu si namočte šošovicu, aby sa na druhý deň kratšie varila. Na druhý deň ju poriadne sceďte.
Na oleji speňte cibuľu a cdesnak. Šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 min prudko restujte. Nepodlievajte vodou.
Šošovicu musíte dobre osmahnúť. Pridajte lyžičku mletej rasce, soľ, 3-4 lyžičky kari korenia alebo kurkumy. Podlejte šošovicu trochou vody a duste 30-40 min. Počas dusenia podlievajte vodou. Keď je šošovica mäkká a voda úplne odparená, pridajte jednu kyslú smotanu.
Jedlo poriadne premiešajte a nechajte chvíľočku prejsť varom.

16.01.2010

Podobné recepty