Kuracie prsia plnené banánmi
4 vykostené kuracie prsia bez kože , 3 nasekané sušené figy, 2 banány nakrájané na menšie kocky , 2 banány nakrájané na 10 cm dlhé hranolčeky, 2 PL čerstvého posekaného rozmarínu, 50 g syra Gorgonzola , 2 PL oleja, 1 PL medu, 3 červené papriky nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Urobte 5 cm zárez na boku kuracích pŕs, aby vám vznikla kapsa. Zmiešajte figy, banány na menšie kocky, rozmarín, syr, strúhanku, soľ a korenie a prepracujte, až vznikne plnka do kuracích káps. Rozdeľte ju na 4 diely a naplňte ňou kapsy. Uzavrite špáradlom.
V grilovacej panvici na miernom ohni rozohrejte olej. Vložte kuracie prsia a grilujte z každej strany asi 4 min. Počas grilovania ich potierajte medom. Kuracie prsia preložte na tanier. Do výpeku vložte papriku a banány na hranolčeky a grilujte z oboch0 strán asi 3 min. Kuracie prsia podávajte spoločne s grilovanou paprikou a banánmi. Na záver posypte rozmarínom.