Kapustové závitky
1 veľkú hlávku kapusty, 15 dkg ryže, 3 dkg masla, 5 dkg zeleniny (zeler, petržlen, kaleráb, karfiol), malú cibuľku, kmín, 10 dkg čerstvých alebo 1 PL v soli zaváraných húb, 2 strúčiky cesnaku, majoránku, 8 dkg masla
Ako na to:Kapustu umyte, dajte variť na 8 min do teplej vody, potom ju vyberte na misu a jej listy (mali by zostať celé) plňte plnkou.
Očistenú zeleninu nadrobno rozkrájajte a duste na masle domäkka, za občasného podlievania vodou, v ktorej sa varila kapusta.
Na panvicu dajte kúsok masla a nadrobno pokrájanú cibuľku. Keď cibuľa zružovie, pridajte k nej v teplej vode opranú ryžu, podlievajte vodou z kapusty a uduste ju domäkka.
Čerstvé huby rozkrájajte a dajte na maslo dusiť (v soli naložené huby opražte) s drveným kmínom.
Na misu dajte zmäknutú zeleninu, zmäknutú ryžu, huby, rozotretý cesnak, majoránku. Na kapustové listy dajte 1 PL pripravenej plnky, zbaľte, uprostred obviažte zľahka niťou a na teplú, maslom vymastenú panvicu, ich dajte na niekoľko minút piecť.