Sanqvickový vianočno-salkový zakusok
12 vajíčok, 12 PL práškového cukru, 12 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, 1 kypriaci prášok
Krém: 250 g Hery, 1 salko (varíme necelú hodinu, aby bolo biele), 200 ml pomarančového sanqvicku, 1 dcl pomarančového sirupu
Poleva: 5 PL sanqvicku, troška Cery o veľkosti čerešne, práškový cukor
Uvedené suroviny rozdelíme na tri časti a upečieme 3 piškóty. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridávame múku, prášok do pečiva, olej a spolu všetko zľahka premiešame. Pečieme na rovnakých plechoch, ktoré sme si vymastili a vysypali múkou.
Po upečení plát pokvapkáme šťavou so sanqvicku. Uvarené salko, heru a sanqvick vymiešame na hladkú hmotu.
Hotovú plnku natrieme na upečené piškótové pláty. Vrch polejeme polevou.
Pozor: Vrch nebude až taký tuhý, bude trošku mäkký, ale asi o 10 hod na chladnom mieste narežeme na úhľadné rezy.