Krémové rezy-čokoládové s broskyňovým krémom
na 12 kusov
75 g horkej čokolády, 40 g masla, 2 vajcia, 50 g práškového cukru, 30 g hladkej múky, 50 ml mlieka a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Plnka: 250 g tvarohového syra, 3 broskyne, 80 g práškového cukru, 2 plátky želatíny, 1 plnú lyžicu broskyňového džúsu, 1 plnú lyžicu marhuľovice a práškový cukor na posypanie
Na vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu s maslom. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko dobre premiešame.
Potom pridáme mierne vychladenú rospustenú čokoládu a opatrne spracujeme sneh. Do pekáča vystlaného papierom na pečenie nalejemena cesto a 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Broskyne olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Tvarohový syr vymiešame s cukrom a kúskami broskýň. Do menšieho hrnca dáme džús, marhuľovice a zahrejeme. Odstavíme z plameňa, pridáme jemne vyžmýkanú želatínu a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť. Rozpustemú želatínu zapracujeme do broskyňového krému. Vychladnutý korpus rozdelíme na dve časti. Na jednu časť rovnomerne rozotrieme broskyňový krém a prikryjeme druhou časťou. Odložíme do chladu a necháme 1 hodinu tuhnúť. Nakrájame a posypeme práškovým cukrom.