Originál tiramisu - taliansky recept
200 g práškového cukru, 4 vajcia, 500 g syra Mascarpone, 300-400 g cukrárenských piškót (podlhovasté s cukrom na vrchu), väčšiu šálku kávy (najlepšie kvalitné presso), 1 dcl Marsala-dezertné víno (alebo 0,5-1 dcl Amaretta), mleté kakao
Ako na to:Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 6 minút, potom pridáme po lyžiciach Mascarpone a nakoniec opatrne už len vidličkou zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Kávu zmiešame s Amaretom (Marsalou). Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. Navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, potom dáme druhú vrstvu kremu. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko.
Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke.