Ostrá čínska polievka

Potrebujeme:

cca 20 dkg hovädzieho mäsa – prípadne ak máte hovädzí vývar, kuracie prsia (z jedného kuraťa), 2 mrkvy, 1 petržlen, čínske huby (môžu byt aj šampiňony 4-5 ks), 2 mladé cibuľky, 2 zelené papriky, 1 údené tofu, 2 lyžice solamylu, bambusové výhonky (nemusia byť),
omáčka „Sladká chilli omáčka na kurčatá“, omáčka „Chilli omáčka na morské plody“, 2 bielka

Ako na to:

Mäso (hovädzie aj kuracie) uvaríme do mäkka. Po uvarení ho vyberieme z vývaru a do vývaru vylejeme obe omáčky (jedna omáčka má cca 300 ml).
Medzitým si všetku zeleninu a huby nasekáme nadrobno a zvlášť ich zľahka opražíme na masle (cca 5 minút), aby veľmi nezmäkla. Potom zeleninu pridáme do vriaceho vývaru, pridáme na malé kocky nakrájané údené tofu, nasekané bambusové výhonky, na drobné kúsky pokrájané hovädzie a kuracie mäso a necháme prejsť varom.
Do polievky zamiešame solamyl (cca 2 lyžice) – tak aby mala polievka hustejšiu konzistenciu a na záver za stáleho miešania zamiešame do polievky 2 bielka (predtým ich trochu pretrepeme).
Polievku podávame posypanú čerstvou pažítkou.

28.12.2009

Podobné recepty