Čína

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs, 1 plechovicu šampiňónov, 2 veľké póry, 1 celú čínsku kapustu, sójovú a worcestrovú omáčku, soľ, vegetu, solamyl, kari, papriku, korenie, mletú rascu, olej

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme pridáme vegetu, štipku mletej rasci, korenie, papriku, kari, trochu oleja a zasypeme solamylom. Premiešame, musí z toho ostať hustá hmota. Dáme cez noc do chladničky.
Na rozpálený olej dáme opražiť mäso, aby sa zatiahlo, postupne pridáme hríby, pór nakrájaný na kolieska a necháme trochu opiecť. Potom pridáme nakrájanú kapustu na rezance zakryjeme a necháme podusiť. Na záver, keď je všetko udusené pridáme sójovú a worcestrovú omáčku zhruba po dve PL, premiešame a odstavíme. Servírujeme s ryžou alebo hranolkami. Najlepšie je to variť v panvici wok.

19.01.2010

Podobné recepty