Plnený baklažán

Potrebujeme:

1 kg baklažánov, , Plnka:, 6 nahrubo nasekaných strúčikov cesnaku, 3-4 nakrájané zelerové stonky a listy, 2-3 nahrubo postrúhané mrkvy, 1-2 nakrájané červené čilli papričky, 1 CĽ soli, , Na 1 pohár:, 5 ošúpaných strúčikov cesnaku, 3 čerstvé chilli papričky, pár listov viniča, 3 PL jablčného octu, soľ

Ako na to:

Baklažány narežte po dĺžke a varte ich 8 min., kým nezmäknú. Odstavte z ohňa a zaťažte, aby sa vytlačila šťava.
Do misky dajte všetky prísady na plnku a dobre ich zmiešajte. Roztvorte baklažány, vložte 1 ČL plnky a stlačte. Naložte baklažány spolu s cesnakom, čilli a listom viniča do vysterilizovaného pohára. Naplňte ho studenou vodou, potom ju zlejte do odmernej nádoby. Dajte 1½ ČL soli na každých 500 ml vody, pridajte ocot, nalejte do pohárov a zaťažte. Pohár zakryte čistou utierkou a nechajte stáť na teplom vetranom mieste 1-3 týždne do skončenia kvasenia. Zatvorte pohár a uskladňujte v chlade.

19.04.2007

Podobné recepty