Ruská šuba
1 stredne veľkú cibuľu, 2 plátky slaných sleďov, 2 veľké zemiaky, 1 veľkú mrkvu, 1 menšiu cviklu, tatársku omáčku, čierne korenie, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať na ozdobu
Ako na to:Uvaríme mrkvu so zemiakmi a cviklou.
Na podlhovastý tanier rozložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú pokvapkáme citrónom, pridáme na menšie kocky nakrájané slede a potrieme tatárskou omáčkou.
Na slzičky nastrúhame 1 zemiak uvarený a ošupaný, okoreníme ho čiernym korením a potrieme znova tatárskou omáčkou. Na to nastrúhame na slzičky mrkvičku, potrieme tatárskou. Znova dáme zemiak, ktorý potrieme tatárskou a na koniec cviklu tiež nastrúhanú na slzičky a taktiež potretú tatárskou omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.