Kuracie prsia na syrovej omačke

Potrebujeme:

kuracie prsia, trojuholníkový tavený syr, eidam či iný syr, mlieko, cesnak, soľ, olej, cestoviny

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na plátky. Do panvice dáme olej a na prudkom ohni osmažíme osolené kuracie prsia. Do hrnca si zatiaľ dáme tiež trocha oleja a orestujeme premačkaný cesnak (strúčiky podľa chuti).
Osmažené kuracie prsia vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody a necháme dusiť do mäkka. Zatiaľ si nastrúhame syr a dáme variť cestoviny do osolenej vode s trochou oleja.
Keď máme mäso už hotové, vyberieme ho. Do ostávajúcej šťavy vysypeme nastrúhaný eidam i tavený syr a miešame kým sa syr úplne neroztopí. Prilejeme mlieko podľa želaného množstva, necháme zovrieť a zahustíme ako klasickú omáčku. Osolíme podľa chuti. Vytiahnuté mäso môžeme vložiť do omáčky alebo podávame zvlášť aj s uvarenou cestovinou.

07.03.2010 | autor:

Podobné recepty