Syrovo–pórovo–mäsový hrniec

Potrebujeme:

0,5 kg mleté mäso (bravčové, hovädzie), 2 póry, cibuľu, cesnak, tavený syr – 3 x karička/bambino väčšie balenie, kyslú smotanu, kukuricu, šampiňóny, oregano, majorán, provensálske korenie, vegetu, soľ, papriku, čierne korenie, muškátový orech, vodu

Ako na to:

Na masle/oleji dusíme mäso (soľ, korenie, paprika), najprv samé.
Pridáme nakrájané cibuľu, pór a šampiňóny. Prikryjeme a necháme podusiť. Ku koncu pridáme cesnak, syr, smotanu a zamiešame.
Dolejeme prevarenú vodu (množstvo podľa želanej hustoty). Pridáme ostatné korenie, vegetu, kukuricu a povaríme 10 minút.
Podávame s chlebom alebo čisté.

11.03.2010 | autor:

Podobné recepty