Oblíž prst
6 vajec, 15 dkg práškový cukor, 20 dkg hrubá múka, 2 dkg kakaa, 1 prášok do pečiva, 6 lyžíc vody
Krém: 3 dcl vody, 4 dkg Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 15 dkg kryštálový cukor, 25 dkg Hery, 5 žĺtkov
Sneh: 5 bielkov, 40 dkg kryštálového cukru
Žĺtka s cukrom a vodou vyšľaháme. Z bielkov urobíme sneh a postupne všetky suroviny vymiešame a dáme upiecť.
Krém: Vodu s cukrom dáme variť. V troške vody zmiešame Zlatý klas, žĺtka a vanilkový cukor. Vylejeme to do vriacej vody a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a do studeného krému zamiešame heru. Natrieme na upečené cesto.
Sneh: Žĺtka vyšľaháme nad parou. Vyšľahaný sneh natrieme na krém a ozdobíme postrúhanou čokoládou.