Jednoduchá jablková štrúdľa

Potrebujeme:

lístkové cesto, nastrúhané jablká, 2 PL kryšt. cukor, škoricový cukor
Cesto: 1 žĺtok, 1 Hera, 35 dkg hladká múka, štipka soli, 12 PL studené mlieko

Ako na to:

Na vyváľkané cesto rovnomerne pridávame v riadku jablká. Potom už len stačí cesto preložiť cez seba tak, aby to vyzeralo ako valček. Vidličkou narobíme do cesta dierky a vrch potrieme vajíčkom (vajíčkom štrúdľu potierame aj počas pečenia). Pečieme pri 180-200 °C približne 35-45 minút.
Keď je štrúdľa hotová, môžeme ju posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou.
Plnka: Nastrúhame jablká, prisypeme 2 PL kryšt. cukru, škoricový cukor a necháme odstáť.

21.03.2010 | autor:

Podobné recepty