Dobošové rezy
Cesto: 150 g kryšt.cukru, 80 g masla, 2 vajcia, 2 lyžice medu, 1 lyžicu sódy bikarbóny, štipku škorice a mletých klinčekov, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky
Plnka: 1/2 l mlieka, 1 bal.vanilkového pudingu (40 g), 300 g prášk.cukru, 300 g masla, 50 g kakaa, 2 lyžice rumu
Postup: V horúcom vodnom kúpeli vymiešame maslo, vajcia, cukor, med, škoricu, klinčeky. Do teplej hmoty vmiešame sódu. Miešame do zhustnutia.
Po odstavení zo sporáka pridáme polohrubú múku. Dobre premiešame. Ešte teplú hmotu spolu s hladkou múkou na doske zmiesime na cesto. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú na tenko vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na opačnú stranu plechu pomastenú a múkou vysypanú. Postupne upečieme v predhriatej rúre.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju zapracujeme do masla, ktoré sme najprv vymiešali s cukrom. Prichutíme rumom a kakaom.
Upečené cestá natrieme krémom a spojíme. Zákusok odložíme postáť do druhého dňa. Vrch zalejeme čokoládovou polevou a rozkrájame.