Medová zmrzlina s melónom
2 žĺtka, 2 lyžice cukru, 2 lyžice medu, 1/4 l šľahačka, 1 bielok, 1 balíček nakrájaných mandlí, 1 malý žltý melón
Ako na to:Z bielka vyšľahajte tuhý sneh. Dajte ho do chladničky. Ušľahajte tuhú šľahačku a tiež ju dajte do chladničky. Dôkladne rozmiešajte žĺtka s cukrom.
Keď sa cukor celkom rozpustí, rozšľahajte med. Stierkou pridajte asi polovicu šľahačky do žĺtkov s cukrom. Zľahka premiešajte. Zvyšok šľahačky, a potom aj sneh z bielkov vmiešajte do krému tiež veľmi opatrne. Nakoniec pridajte polovicu mandlí.
Zmrzlinu naplňte do plastovej škatule s pevne priliehajúcim vrchnáčikom a uložte do mrazničky. Nádobu vyberte asi po dvoch hodinách a pomaly zmrzlinu premiešaj. Najviac zmrznutá bude na dne a na stenách nádoby. Dajte ju mraziť na ďalšie 3-4 hodiny.
Polhodinu predtým ako budete zmrzlinu jesť, ju vyberte z mrazničky do chladničky. Melón nakrájajte na štvrťky, odstráňte jadierka a odkrojte šupku. Zmrzlinu naložte do pohárov, najlepšie kliešťami na zmrzlinu, ktoré "vedia" urobiť pekné kopčeky. Melón nakrájajte na menšie kúsky a ozdobte nimi zmrzlinu. Poháre nakoniec ozdobte zvyškom mandlí.