Syrové tyčinky

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky, 125 g eidamu, 125 g ementálu, 250 g Hery, 3 lyžičky soli, 1 prášok do pečiva, 1 vajce, na posypanie nastrúhaný ementál (rascu, mak)

Ako na to:

Z múky, nastrúhaného eidamu, ementálu, hery, soli a prášku do pečiva vypracujte cesto. Podľa toho, ako máte veľkú dosku, si ho rozdeľte na viacej častí a vyváľkajte na hrúbku asi 4 mm.
Okraje orežte do štvorca alebo obdĺžnika a odrezky odložte bokom. Cesto potrite rozšľahaným vajcom, posypte syrom (rascou, makom) a nakrájajte na pásy (5-8 cm), Tie potom na 1 cm široké tyčinky a poukladajte ich na vymastený plech. Takto postupujte, až kým nespotrebujete všetko cesto.
Pečte v stredne vyhriatej rúre do zlata.

09.04.2010 | autor:

Podobné recepty