Pikantný kuskus

Potrebujeme:

300 ml vody, 2 ks Natur bujónu bylinkového, 200 g kuskusu, olivový olej, 60 g cibule, 20 g čerstvého zázvoru, 250 g mrazeného hrášku, baby karotky a fazuľky, 400 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave,
čerstvá bazalka

Ako na to:

V horúcej vode rozpustíme bujóny. Do misky dáme kuskus a prelejeme pripraveným vývarom. Misku zakryjeme a necháme odstáť, až celý vývar vsiakne.
Medzitým orestujeme na rozohriatom olivovom oleji kocky cibule, pridáme na malé kúsky pokrájaný zázvor, mrazený hrášok a nasekanú baby karotku a fazuľku. Všetko chvíľu opekáme, potom zalejeme paradajkami v šťave a prevaríme asi 3 minúty.
Nakoniec pridáme nasekanú bazalku a do zmesi vmiešame kuskus. Pri podávaní ozdobíme čerstvou bazalkou.

13.04.2010

Podobné recepty