Srbské rožky
1 kg hladkej múky špeciál, 1/2 l mlieka, 1 dcl vody, 2 PL cukru, 2 KL soli, 2 dcl oleja, 2 kocky droždia, Hera
Plnka: maková, orechová, tvarohová, lekvárová
Do mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do múky pridáme soľ, vodu, olej a po vykysnutí kvások. Vymiesime hladké cesto (najlepšie v kuch. robote) a hneď rozdelíme na 6 bochníčkov.
Každý premiesime a necháme pod utierkou kysnúť 35 min.
Medzitým si obvyklým spôsobom pripravíme ľubovoľnú plnku. Potom bochníčky vyváľkame na kruh s priemerom asi 25 cm, rozkrojíme na 8 trojuholníkov a plníme plnkou.
Rožky stáčame od širšej časti k užšej. Dáme na plech vyložený mastným papierom. Rožky natrieme sladkým mliekom a na každý dáme za malú lyžičku Hery. Pečieme hneď vo vyhriatej rúre.