Rybacia polievka so syrom

Potrebujeme:

4 mrkvy, 2 petržleny, 1/2 zelera, 1 veľká cibuľa, nastrúhaný syr (najlepšie údený oštiepok), 5 bobkový listov, vegeta, soľ, 1 šľahačka sladká, 3 podkovičky kapra alebo akákoľvek ryba, prípadne hlavy minimálne 2

Ako na to:

Zeleninu samostatne uvaríme a osolíme.
Hlavu (žiabre treba vybrať) alebo podkovičky ryby dáme variť s bobkovým listom a soľou.
Uvarenú a vychladenú zeleninu nakoniec vlejeme do precedenej polievky, pridáme jednu šľahačku a len krátko povaríme (musí prevrieť). Dochutíme vegetou.
Na tanier nasypeme nastrúhanú oštiepku, pokvapkáme pár kvapkami citróna podľa chuti a zalejeme polievkou. Polievka je vynikajúca i na studeno.

22.04.2010 | autor:

Podobné recepty