Rýchly hruškovník

Potrebujeme:

3 hrušky (ošúpané, pokrájané nahrubo), 80 g vlašské orechy (nasekané nahrubo), 258 g hladká múka, 2 ČL prášok do pečiva, 180 g prášk.cukor, 125 g maslo, 2 vajcia, 100 ml mlieko

Ako na to:

Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme do misy. Pridáme orechy, hrušky a dôkladne premiešame.
Mlieko a vajcia spolu rozšľaháme, pridáme k múke s hruškami spolu so zmäknutým maslom a spracujeme na sladkú masu. Nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 22 cm a pečieme dozlatista približne 45 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Po upečení necháme niekoľko minút chladnúť vo forme, potom z formy vyberieme a dáme vychladnúť na mriežku.

03.06.2010 | autor:

Podobné recepty