Tradičná bublanina

Potrebujeme:

5 vajec, 20 dkg kryšt. cukru, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 25 dkg výberovej múky, 1/2 prášku do pečiva, ovocie podľa vlastného výberu

Ako na to:

Zoberieme si dve misy. Do prvej misy dáme žĺtka a do druhej misy dáme bielka. Ku žĺtkam pridáme 20 dkg kryšt. cukru a miešame, až kým nemáme zmes. Potom z bielok vytrepeme ľahučkú bielu penu.
Ku zmesi zo žĺtok a cukru pridáme 1 dcl vody, 1 dcl oleja a polovicu z múky. Miešame, pokiaľ navrchu nie sú žiadne hrudky z múky a následne pridáme zvyšný 1 dcl vody a 1 dcl oleja. Taktiež pridáme zvyšnú múku a 1/2 prášku do pečiva. Všetko miešame až kým nezmiznú biele hrudky z múky. Pridáme sneh a miešame.
Všetko vylejeme na plech, ktorý máme vopred namastený a posypaný múkou. Keď bude naliaty všade ho rozotrieme, pridáme ovocie podľa vlastného výberu a dáme do rúry nech sa koláčik pečie.

26.07.2010

Podobné recepty