Manicotti
Zálievka: 1,5 kg mleté mäso, 2 lyžice maslo, špagetová omáčka
Špagetová omáčka: 2 lyžice olivový olej, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 320 g pretlak, lyžička hnedý cukor, 2 lyžice petržlenová vňať, oregano, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list
Palacinky: 1 hrnček polohrubá múka, 4 vajcia, 1 lyžica olej, 1 lyžička soľ, 1 šálka vodya
Plnka: 500 g tvaroh, 250 g syr Ricotta, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 25 g mozzarela
Špagetová omáčka: Cibuľu a cesnak speníme na oleji, pridáme ostatné ingrediencie a varíme na miernom ohni asi 30 min.
Zálievka: Na masle opražíme mäso, a keď je hotové prilejeme špagetovú omáčku, odstavíme.
Palacinky: Všetko poriadne vymiešame a upečieme stredne veľké palacinky.
Plnka: Tvaroh, Ricottu a vajcia vymiešame a ochutíme.
Na olejom vymastený plech rozotrieme zálievky, palacinky, ktoré naplníme plnkou a do každej dáme tiež kúsok mozzarely a zrolujeme tak, aby plnka nevytiekla. Uložíme na plech, zalejeme zvyškom zálievky a zapekáme asi 30 min.