Heiky so šunkou a slaninou
Potrebujeme:
4 menšie heiky, soľ, mleté biele korenie, 4 plátky šunky, 4 plátky prerastenej údenej slaniny, olej, cibuľa, petržlenová vňať
Ako na to:Heiky očistíme, umyjeme, osolíme a okoreníme. Každý kus obalíme plátkom šunky a plátkom slaniny, upevníme ich špáradlami.
Ryby uložíme do vymasteného pekáča, posypeme očistenou,na kolieska pokrájanou cibuľou a pokvapkáme olejom. Pekáč dáme do dobre rozohrietej rúry, pčieme asy pol hodiny.
Pred podávaním porcie ozdobíme petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
24.10.2010
Podobné recepty
Pečený heik, Miešaná syrová pomazánka, Rezne v alobale, Pizza so šunkou a dusenými hubami, Kapustový šalát so šunkou, Oštiepok plnený šunkou a vysmážaný v zemiakovom cestíčku, Zelená fazuľka so syrom a šunkou, Ryba na bylinkách, Cibuľová nátierka s vajcami a so šunkou, Kuracie stehná obaľované slaninou