Dvojfarebná bábovka

Potrebujeme:

200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vajcia, 200 g hladkej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 20 g kakaa (pokiaľ nemáme, môžeme aj 30 g granka), 50 g hrozienok (nemusí byť), maslo a múka na vymastenie a posypanie formy

Ako na to:

Práškový a vanilínový cukor vymiešame so žĺtkami. Po kvapkách pridávame olej a vodu striedavo s múkou, ktorú sme preosiali s práškom do pečiva. Zľahka primiešame sneh z bielkov.
Polovicu cesta vlejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a posypanej múkou a posypeme hrozienkami. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, zamiešame a takto sfarbené vlejeme do formy.
Pečieme pri miernom ohni do ružova. Upečené vyklopíme na pocukrovaný podnos a necháme vychladnúť. Zvrchu môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať vlažnou čokoládovou polevou.

08.12.2010 | autor:

Podobné recepty