Krémeše zo "stráňav"

Potrebujeme:

Lístkové cesto: 30 kg hladkej múky, 1 kyslá smotana, 1 pokrm. tuk, štipka soli
Krém do krémeša: 1 l mlieka, 2 žĺtka, 1 vanil. cukor, 2 Zlaté klasy, 50 g čokoláda

Ako na to:

Lístkové cesto: Všetko spolu vymiešame do bochníka. Cesto rozdelíme na 2 časti, rozváľkame a na jednu časť nanesieme rozpustenú čokoládu a obee časti dáme upiecť.
Krém: Uvaríme hustý puding a ešte za horúca doň vmiešame sneh vyšľahaný z 2 bielkov. Nanesieme na spodný plát (ten bez čokolády).
Na vychladnutý puding potom nanesieme rozšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom. Nakoniec dáme na vrch čokoládový plát.
Tip: Najlepšie je nakrájať na kocky skôr ako to položíme navrch.

21.12.2010

Podobné recepty